. Seminte semanate in martie 2017. Din 2 macese, una de "The fairy pink" polenizata cu un micro-mini si una de "Morsdag rosu" polenizat liber. Au rasarit aproximativ un sfert dintre ele, din pacate multe plantute au cazut dupa repicare. Probabil un tratament la timp cu "Previcur" sau alt fungicid sistemic, le-ar fi salvat.
Au ramas totusi 2 plantute, una din "The fairy" care a si inflorit in iunie o prima si ultima floare dar a reusit sa faca si o maceasa cu 3 seminte..:). Planta este foarte mica, sub 20 cm inaltime si este transplantata in gradina, afara. Sper sa treaca iarna cu bine.
Cealalta, puiul de Morsdag, a inflorit prin august prima floare iar acum la inceput de decembrie, se straduie sa o deschida pe a doua. Tot transplantata afara in gradina, plantuta este ceva mai rasarita la inaltime..undeva la 30 de cm.
Aaa...dar si dumneavoastra aveti niste trandafirasi tare draguti. Succes pe mai departe! Vad ca ati indraznit sa faceti si polenizari, poate incerc si eu anul viitor, desi mi se pare complicat. Adica ar trebui studiat destul de mult, sa cunosti genetica si asa mai departe. Din pacate, nu am gasit surse in limba romana, ar fi fost util.
Cu rezultate mai modeste decat ale dvs. .:). Multumesc. Nu este asa de complicat sa faci o polenizare. Pe parte de genetica, da este, pt ca informatiile disponibile sunt destul de putine(si ma refer la sursele straine chiar). Cel putin in ideea de a "proiecta" in cunostinta de cauza rezultatul la care doresti sa ajungi. E mai usor cu animalutele, unde m-am desfasurat mai in largul meu..:)). Cu trandafirii (plantele), asa cum ati remarcat undeva, e ceva mai complicat, pt ca pot avea seturi suplimentare de cromozomi si mai apar si alte fenomene.. Dar, vestea buna este ca si unde avem poliploidie, principiile lui Mendel stau in picioare..;)
:Multumesc! :). Din cate-mi dau seama cam imediat dupa plantare in substrat, in ideea in care germinarea semintelor o faceti pe servetele umede. Sau dupa rasarire, daca germineaza in substrat. Incerc si eu sa invat facand analogii cu alte specii la care am mai observat fenomene similare...
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Va urmarim cu interes experimentele.
Abia astept luna ianuarie, sa incerc si eu :)
Tratamentul cu Previcur in ce faza af fi trebuit facut?
www.marcoser.ro/consultanta/articole-profesionale-probleme-si-solutii/caderea-plantutelor/
La trandafiri, problema apare mai degraba in zona radacinilor. Chiar si la cei mari..